de hersenen


Functie van de hersenen.
De functies van de hersenen kunnen ook zijn aangetast door ernstige stoornissen in de ontwikkeling zoals cerebral palsy, degeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer, aangeboren afwijkingen zoals microcefalie en hydrocefalie, infectieziekten zoals aids en hersentumoren.
Hersenen Menselijk lichaam Gezondheidsplein.nl.
In de grijze stof liggen de cellichamen van de zenuwen. In de witte stof zitten de uitlopers van de zenuwcellen, die ervoor zorgen dat de grijze stof is verbonden tussen de hersengebieden, zodat elektrische signalen kunnen worden doorgegeven. Grote hersenen en hersenschors.
Anatomie van de hersenen Kenniscentrum Neurologie Slingeland Ziekenhuis.
Dit is het onderste stukje van de hersenen dat het ruggenmerg met de hersenen verbindt. De hersenstam regelt lichamelijke processen als de spijsvertering, ademhaling, bloedsomloop, slapen wakker worden, bewustzijn en de reflexen. Dit meer primitieve deel van de hersenen ligt tussen de hersenstam en de grote hersenen.
Hersenen Wikipedia.
Er zijn drie groepen dieren met hersenen: de gewervelden, en binnen de groep van de ongewervelden de geleedpotigen zoals insecten, spinnen, kreeften en de inktvissen. De overige ongewervelden hebben geen hersenen maar verzamelingen van individuele ganglia. De hersenen bevinden zich over het algemeen in de kop van het dier.
Bouw en functie van de hersenen.
De diepste groeven tussen deze plooien zijn de fissuren, de meer oppervlakkige groeven worden sulci genoemd. Door de plooien is het hersenoppervlak groter dan wanneer de hersenen glad zouden zijn. In de hersenschors wordt informatie uit de rest van het lichaam ontvangen, geanalyseerd en geïnterpreteerd.
Onze bovenkamer: de hersenen Gezondheidsnet.
Voor elke soort informatie, taal, emoties, geheugen en beweging, is een apart gebied in de hersenen. Globaal kun je de hersenen indelen in de kleine hersenen cerebellum, de grote hersenen cerebrum en de hersenstam. De grote hersenen zijn verdeeld in twee helften: hemisferen.
De hersenen Hersenstichting.
Hoe de hersenen werken en wat er gebeurt als er iets in de hersenen beschadigt, kun je bekijken in deze nieuwe animatiefilm over de werking van de hersenen. Hersenen in het kort Lees meer Functies van de hersenen Lees meer Anatomie Lees meer Gezonde hersenen Lees meer Artikelen uit de webwinkel.

Contacteer ons

ect behandeling
tms schoenen
betaalde proefpersonen gezocht
visit amsterdam
meedoen aan onderzoek
visum india aanvragen
expat center amsterdam
Schoenen Groningen
haperende hersenen
elektrische magneet
what to see in amsterdam
de hersenen
huisarts amsterdam